Právě je 20 led 2019, 21:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07 črc 2011, 00:33 
Offline
Recruit
Recruit

Registrován: 28 čer 2011, 20:59
Příspěvky: 5
Ahoj,
tak jsem zase ve volný chvíli brouzdal po internetu a googlil, proč mám proboha neustále v AA3 ty šílený černý pruhy po stranách. Žil jsem v domnění, že je to jen další z neduhů nový verze. Právě jsem byl vyvedený z omylu. Tuhle "chybu" tam totiž vývojáři zakomponovali schválně.
Tady :http://forum.americasarmy.com/viewtopic.php?f=22&t=832&start=40 je odkaz na vysvětlení v angličtině.

Pro ty jazyka méně znalé ve zkratce vysvětlím. Černé pruhy se vyskytují u monitorů s poměry stran 16:9 a 16:10 z důvodu, aby měli hráči stejné zorné pole, jako majitelé monitorů z rozlišením 5:4, 4:3. S širokoúhlým monitorem totiž vidíte do stran stejně jako ostatní hráči, ale na úkor oříznutého dolního a horního zorného pole. A aby nikdo nebyl znevýhodněn, tak se na širokoúhlé monitory přidaly černé pruhy po stranách a všichni hráči vidí to samé. Vývojáři to odůvodňují tím, že menšina se musí podřídit většině a podle nich stále většina hráčů vlastní monitoru s poměry stran 4:3, popř. 5:4. Já takový monitor neviděl už roky, ale tvůrci hry s nimi nejspíš stále pracují.

jinak porovnání zorného pole např. zde:

http://aar.im/i/ad1.png
http://aar.im/i/gd2.png


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 črc 2011, 16:41 
Offline
General
General
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2008, 23:48
Příspěvky: 413
Bydliště: Plzeň Slovany bo Toužim
Jeslti je tohle pravda tak jsou to opravdu neskuteční kokoti. Protože jsem se to snažil nastavit jakou dobu. Vypadá to příšerně...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 črc 2011, 16:54 
Offline
Specialist
Specialist

Registrován: 22 čer 2009, 12:13
Příspěvky: 93
No ja mam monitor 16:9 asi 10 let tak nevim jestli v usa nejsou 100 let za opicema :D
Ale kdyz si to date na Full 16:10 tak je to bez okraju. Ale je to usmevne :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 črc 2011, 17:41 
Offline
Webadministrator
Webadministrator
Uživatelský avatar

Registrován: 23 lis 2008, 14:49
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň (občas Mladá Boleslav)
Finch píše:
Jeslti je tohle pravda tak jsou to opravdu neskuteční kokoti. Protože jsem se to snažil nastavit jakou dobu. Vypadá to příšerně...


No je to Finchi opravdu tak :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 črc 2011, 08:30 
Offline
General
General
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2008, 23:48
Příspěvky: 413
Bydliště: Plzeň Slovany bo Toužim
Tak jsou to kokoti. To víš jsem línej číst někde nějakej článek. To radši budu řvát 2 hodiny u áček jak to, že to nejde:)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2011, 12:06 
Offline
Recruit
Recruit
Uživatelský avatar

Registrován: 30 zář 2009, 11:20
Příspěvky: 45
no já nevím, ale já mám monitor(display) 16:10 a rozlišení 1600x1050 nebo jak to přesně ton rozměr ale černý pruhy tam nemám...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2011, 14:55 
Offline
Specialist
Specialist

Registrován: 12 čer 2009, 16:35
Příspěvky: 66
Taky mám monitor nastaven na 16:10 a rozlišení 1680x1050 a bez pruhů. Ty černý pruhy tam nemá většina hráčů.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz