Právě je 22 črc 2019, 20:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 16:19 
Offline
General
General

Registrován: 31 pro 2008, 21:26
Příspěvky: 381
*EDIT* Když jsem to začal psát, tak jsem zjistil, že už mi ta beta nejede a vzhledem k tomu, co je to za zmetek, to ani nebudu zkoušet rozjet. Jenom mě trochu vylekalo, že se mi na SteamUp!u zobrazila skutečná AA3 beta...

Táákže, nevím kde začít.
Třeba tím, že hra se nyní už nestartuje dvacet vteřin, ale zhruba pět. Po naskočení se ukáže velepšený login menu, kde si můžete přímo (ne přes web) vytvořit novej účet. Co je novýho? Můžete si vybrat ksicht vašeho vojcla z několika možnejch a jestli jsem to správně pochopil, budete mít nějakej nick, přes kterej se budete přihlašovat a jinej, kterej se bude zobrazovat na serveru (něco jako MoH:A po patchování na poslední verzi).Pak vás to přihlásí a hodí do, podle mě kýčovitýho, menu. V podpoložkách voleb jsou různé možnosti nastavení podle mě příliš zbytečně velký, ale to asi nejvíc záleží na názoru. K misi se dostanete poněkud lehce. Co mě ale zarazilo, je množství tréninků (nebo možná mix tréninky/videa), kterých bude asi mezi 40-60. Menu se mi ale jinak zdálo docela přehledné, položky v něm zhruba odpovídají těm na současné nebo starší verzi (Servery jsou opět v Deployment jako v 2.5).

Pustíme se do gameplay. Pokud jsme se tu bavili o rozmazávání obrazu během otáčení se - musím říct, že je až příliš agresivní a sebemenší pohyb vám rozmazává kraje, je to hrůza a děs a nejde to vypnout. Panák nabíjí kvér docela dlouho, stejný je to s přebíjením. Pokud jde o střelbu - Non-zoom je zhruba stejně přesnej, jako v AA2, akorát absence tečky, která je nahrazená crosshairem, to pěkně mrví, ale i tak se dá říct, že CQB non-zoom není problém. Zkušenější hráč dovede klidně i docela potlačit recoil, jak se zoomem tak bez. Někde se lidi bavili o střelbě z leže. Ta je na tom zhruba úplně stejně jako ta v aktuální verzi hry, akorát se vojcl plazí hodně pomalu, narozdíl od toho, jak rychle běhá.
Obrovskej problém však je v tom, že pokud zazoomujem, zbraň se hrozně klepe, mě s ní vojáček mával v okruhu asi dvou centimetrů kolem obrazovky, a to docela rychle, takže bye bye Long Range killy. Co je ovšem asi ještě větší katastrofa, je ten proužek pod obrázkama zbraní úplně dole u rohu obrazovky. Ten vyjadřuje "energii", která ubývá, když se rozběhnete (když dojde tak se prostě borec strašně zpomalí), ale bohužel i SE ZOOMEM - tzn. že i když ležíte a zoomujete, tak vám ubývá energie. Dveře se otevírají mezerníkem a pokud vím, nejde je přivřít ani otevírání v jakékoliv fázi zastavit. V main entrance na Pipe musíme dveře dokonce otevřít vlastním tělem, jinak to vůbec nejde. Co mě fakt otravovalo, byla všudypřítomná ozvěna střelby na Pipe v jakékoliv prostoře. Přelízání překážek vcelku funguje a když si člověk zvykne, je vcelku rychlé. Akorát u toho slidu z běhu jsem trošku nepochopil, jestli jde či nejde zůstat ležet, podle mě asi (zatím) ne. Grafika mě ale jinak vcelku zklamala, pokud ji nevylepší, tak nic o tom, o čem mluvili, neuvidíme. Znám možnosti UE3 z pohledu stínů a odrazů světel, v AA3 beta se nic takovýho neobjevilo. Dokonce ani stín vojáka nic moc.
Nemůžu říct, že by na tom AA3 byla z pohledu gameplay zase tak špatně, ale vzhledem k obrovskýmu rozmazávání obrazu, crosshairu, energy BARu bych to viděl spíš na tři mínus. A zároveň jde o obrovský pohoršení vůči AA2.

A nyní ke kamenu úrazu - HW nárokům. TOP detaily a všechno mi na Pipe jak venku, tak vevnitř dávaly 19FPS, Medium detaily 20FPS (vzhledem k tomu, že MoH:A má stejnej engine a vypadá mnohem líp a přesto ho rozjedu na takovejch 40-50 FPS...). Hra celkově neběží plynule, pohyby působí trhaně, zvlášt pohyby těla při nabíjení atd. No a pokud se HW nároky nezlepší, tak nám z toho vyplývá zajímavá věc. Moje PC by totiž mělo Crysis 1680x1050 DX10 fulldetail rozběhat s cca 27FPS (přičemž filmy, který si stahujete a přehráváte na PC mají framerate 25FPS). Mám to tedy brát tak, že AA3 bude ve finální verzi náročnější než Crysis?

*EDIT* Protože už nemůžu rozběhat betu, nemůžu přijít na to, jak moc ovlivňuje mod grafiky výkon. AA3 jsem měl spuštěnou v modu "Vysoká kvalita" namísto "Vysoký výkon", ale i v modu vysoká kvalita mi běhal MoH:A úplně v klidu a plynule, bez náznáků trhání.

Můj komp:

- AMD Athlon 64 X2 6000+ 2x3.1Ghz (při spuštění Army vytížený na 80%, AA2 bere cca 50% a MoH:A 95%, CoD4 cca 60%)
- BFG Nvidia GeForce 9600GT 512MB
- 4GB RAM (použitelné 3250MB kvůli 32-bit OS)
- 8000ot./min. HDD
- Zdroj s mnohem vyššími parametry než PC potřebuje.
- Základní deska: Asus m2n-SLI DeLuxe nForce 570
- Spouštěný v rozlišení 1680x1050px
- OS Microsoft XP Home SP3

Znamená to snad, že si mám jít rychle koupit AMD Phenom II X4 940 Black Edition za 5 tisíc a druhou grafiku do SLI nebo Sapphire HD 4870 TOXIC 1GB za dalších 5 tisíc (resp. 3 tisíce u varianty se SLI), abych rozjel tudle hru "důstojně"? Ne, to jsem si radši za sedm stovek objednal CoD4.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 16:19 
Offline
General
General

Registrován: 31 pro 2008, 21:26
Příspěvky: 381
Jsou-li nějaký další otázky, čekám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 19:25 
Offline
Secon Lieutenant
Secon Lieutenant
Uživatelský avatar

Registrován: 05 led 2009, 18:15
Příspěvky: 190
nefnukej a soudy vynasej az bude full ... hral si nekdy jinou betu? Vdyz ani nevis jaka je to verze bety. Navic nevim co cekate ... po tolika letech snad clovek vi co od AA cekat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 19:31 
Offline
Webadministrator
Webadministrator
Uživatelský avatar

Registrován: 23 lis 2008, 14:49
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň (občas Mladá Boleslav)
Hmm, mi to nedalo a pres noc stahnul. Akorat mi nejak nefunguje prikaz OPEN. Takze nic :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 20:37 
Offline
Recruit
Recruit

Registrován: 04 kvě 2009, 19:20
Příspěvky: 11
Uvidíme jak to bude vypadat.COD 4 je taky na prd,po 3 měsících jsem ho prodal,už mně nebavily ty mapy,ale grafika byla v poho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 21:48 
Offline
General
General

Registrován: 31 pro 2008, 21:26
Příspěvky: 381
Treglis píše:
Hmm, mi to nedalo a pres noc stahnul. Akorat mi nejak nefunguje prikaz OPEN. Takze nic :)

Musíš si vytvořit registraci, pak to jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 21:50 
Offline
Webadministrator
Webadministrator
Uživatelský avatar

Registrován: 23 lis 2008, 14:49
Příspěvky: 328
Bydliště: Plzeň (občas Mladá Boleslav)
zEro inFinity píše:
Treglis píše:
Hmm, mi to nedalo a pres noc stahnul. Akorat mi nejak nefunguje prikaz OPEN. Takze nic :)

Musíš si vytvořit registraci, pak to jde.


Aha, dik.

UPDATE: tak vyplnim vse az na AA2 ucet a na konci to vypise Nedostatecna data.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2009, 22:00 
Offline
Recruit
Recruit

Registrován: 31 pro 2008, 17:15
Příspěvky: 19
Bydliště: Jablonec nad Nisou
a nevíš jak rozchodit Dedicated Server? zkoušel jsem to stáhnou přes Steam a nešlo to.. nevíš kde to sehnat a rozchodit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2009, 08:35 
Offline
Recruit
Recruit
Uživatelský avatar

Registrován: 27 bře 2009, 20:50
Příspěvky: 20
Garivin píše:
a nevíš jak rozchodit Dedicated Server? zkoušel jsem to stáhnou přes Steam a nešlo to.. nevíš kde to sehnat a rozchodit?

Předpokládám, že máš stažené
http://aadrama.team-ki.com/index.php?PHPSESSID=307276654c69c70ddef48af0417e21c9&topic=2569.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Americas Army 3.0.0 BETA
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2009, 11:49 
Offline
General
General

Registrován: 31 pro 2008, 21:26
Příspěvky: 381
Conanek píše:
nefnukej a soudy vynasej az bude full ... hral si nekdy jinou betu? Vdyz ani nevis jaka je to verze bety.

v ktere casti jsem se provinil?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz